Първоначално публикувано от kudev
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Както си карах извънградско колата ми изгасна, P1320, P0335, P0380 са грешките
Collapse
X
-
Колеги преди малко излязох да покарам малко колата в града, и ми се случи следното нещо
При загрят двигател с температура около 85-86 градуса, както си карам на 3-та с около 40км в час много набързо ми премигна лампичката на дюзата и колата някак си придърпа в точно в този момент но не угасна, сега я закачих да видя грешките, и пак ми се появи тази P1320 Cam/Crank Signal synchronization, въпреки, че вчера бях изтрил и трите грешки.
Но този път колата не ми угасна.
Това предполагам е свързано с не добре зацепен ангренажен ремък. нали?Without heart we would be mere machines
Comment
-
Очевидно проблемът със загубата на синхронизация между двата сензора е температурно зависим и не означава непременно, че ремъкът е грешно зацепен. А такава температурна зависимост е характерна преди всичко за датчика на коляновия вал. Това си има своето обяснение, но да не изпадаме в подробности.
Поради това те съветвам (отново) да го смениш и после да продължаваме с разсъжденията, ако се наложи.Last edited by tonov; d.m.y г., 20:14.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Добре,
Сега разглеждах в AXM - AUTO има следните марки за датчика на коляновия вал
1. Hoffer
2. Hella
3. ERA
съответно около 50 лева са и трите
в Chastite bg
Намерих следните:
1. Bosch за 73 лева
2. Hella 102 лева
3. ERA 47 лева
в Мот бг
1. Facet 53 лева
2. Bosch 98 лева
3. ERA 72 лева
4. Hella 179 лева
в avtochastionline24
1. ERA 36 лева
2. Facet 43 лева
3. Bosch 53 лева
4. Hella 60 лева
Защо има толкова голяма разлика между различните марки и различните магазини.
Да се ориентирам към Bosch? или някоя друга марка?
Имате ли наблюдения към даден магазин също?Without heart we would be mere machines
Comment
-
Преди да го сменяш му разгледай буксата и кабела за наранявания. Понякога се случва да не работи за това.Last edited by lordliness; d.m.y г., 22:14.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Смених си датчика с нов Bosch, днеска ще направя едно извънградско да видя как е с новият.
Преди малко направих тест със старият датчик също ма Bosch.
В ауто дата за моята кола съпротивлението го дават 850 - 870 ома без значение от температурата. Предполагам че е хубаво да държи в тези граници.
Измерих съпротивлението на датчика на стайна температура то беше 900 ома.
Почнах да го нагрявам и съпротивлението се покачваше стигна 1000, 2000,5000....до към 16к после Мулти метъра не го хващаше явно се е покачило безкрайно много после като изстина пак показваше към 900 ома.
ПС: Ходих и се върнах от Плевен не угасна колата след смяната на дачтикаLast edited by kudev; d.m.y г., 12:08.Without heart we would be mere machines
Comment
Comment